Príďte sa zadarmo korčuľovať do centra Žiliny počas vianočných trhov

29.11.2013 Žilina

Žilina 29. 11. 2013 – Klzisko na Mariánskom námestí je hitom tohtoročných tradičných vianočných trhov v Žiline. Korčuľovanie sa pod holým nebom nie je vo väčších mestách žiadnou raritou. Úžasné zážitky poskytuje práve prevádzka klziska v Bratislave na Hviezdoslavovom námestí alebo v históriou opradenej Viedni. Tento rok prichádza podobný projekt aj do nášho mesta. Žilinčania sa tak túto zimu majú skutočne na čo tešiť. Klzisko bude otvorené od 5. decembra do 2. januára, každý deň od 10.00 do 22.00 hod. a bude zadarmo pre všetkých návštevníkov. K dispozícii bude aj požičovňa korčúľ.

Vianočné trhy sa rokmi stali jednou z najpopulárnejších udalostí mesta. Každoročne ich navštívi veľa Žilinčanov, mnohí návštevníci z okolitých miest a obcí, ba dokonca aj zahraniční turisti. Žilina je po Bratislave jedným z hlavných miest spoločenského života na Slovensku, a preto je nevyhnutné, aby ako mesto plnila svoj záväzok voči občanom a návštevníkom a poskytovala primerané možnosti trávenia voľného času a zábavy.

Zrodenie myšlienky klziska súvisí s ambíciou poskytnúť službu širokej verejnosti. Nápad umožniť Žilinčanom korčuľovať sa pod holým nebom priniesla mestu Žilina spoločnosť Er-ka kreo. Mesto Žilina sa snažilo nájsť efektívne riešenie, ako sprístupniť občanom kvalitnú službu a zároveň pracovať v rozsahu svojich rozpočtových možností. Výsledkom boli rokovania, a nakoniec vstup partnerov do projektu, vďaka ktorým bolo možné skvelú myšlienku aj zrealizovať. Poďakovanie, že Žilinčania majú možnosť športovať vonku počas vianočného obdobia, patrí organizátorom: Mestu Žilina, spoločnostiam Er-ka kreo a LoudVoice, generálnemu partnerovi KIA Motors Slovakia a všetkým reklamným a mediálnym partnerom.

Klzisko v Žiline tvorí umelá ľadová plocha s osvetlením, umiestnená pod holým nebom na Mariánskom námestí. Primárnym cieľom klziska je zvýšiť kvalitu kultúrno-spoločenského a športového života obyvateľov, ale i návštevníkov Žiliny. Do projektu sa zapojili aj žilinské základné školy a žiaci sa tak budú môcť korčuľovať na Klzisku počas vyučovania.

Na klzisku nebude chýbať ani sprievodný program. Tento rok si organizačný tím spoločností Er-ka kreo a LoudVoice nachystal mnohé zaujímavé lákadlá. Za zmienku stojí napríklad: exhibícia hokejového klubu MšHK Žilina, spojená s autogramiádou alebo piatkové a sobotňajšie zábavy s DJom.

To však zďaleka nie je všetko. Podrobný program a všetky užitočné informácie, týkajúce sa projektu, nájdete na stránke: www.klziskozilina.sk.

PhDr. Pavol Čorba
hovorca mesta
 

Vyberte región